Leden werven: hoe genereer je goede leads?

Leads genereren is de eerste stap naar nieuwe leden werven voor jouw sportschool. Voor deze stap ben je bij ons aan het goede adres. Met leadcampagnes werven we nieuwe leden voor jouw club. Het hele voortraject nemen wij uit handen. Ben je nieuwsgierig hoe we dit doen? Check hier onze werkwijze:

1. Doelgroepselectie

Dat houdt in: keuzes maken. Je wilt dat jouw advertentie goed past bij de doelgroep en dat deze ook succesvol is. Verplaats je daarom in de persoon waar je de advertentie op richt. Maak een keuze in geslacht, een specifieke leeftijdsgroep en een bepaalde regio die je wilt bereiken. 

2. Een aansprekende campagne opzetten

Ontwikkel een campagne die de doelgroep aanspreekt. Hierbij is de keuze voor het juiste kanaal, goede copy en beeld erg belangrijk.

3. Zorgen voor een goede website

Alleen met een goed werkende website is het mogelijk om leadmarketing toe te passen. Maar waar moet een goede website aan voldoen? Bijvoorbeeld een goede call-to-action button, zodat de websitebezoeker zijn of haar gegevens kan achterlaten. Maar ook een mobielvriendelijke website is onmisbaar. Volgens het SIDN is het online internetgebruik op de smartphone bij jongeren flink gestegen. Ook steeds meer ouderen gebruiken internet op hun smartphone. Dus waar wacht je nog op? 

4. LEAD VERWERKEN

Zodra de websitebezoeker zijn gegevens heeft achtergelaten, moeten deze data ergens binnenkomen. Zorg dat hier iets voor is ingericht. Denk aan een speciaal e-mailadres waar alle leads op binnenkomen. 

5. LEAD OPVOLGEN

Je hebt de gegevens van je websitebezoeker ontvangen, nu moet je alleen nog contact opnemen met deze persoon. En snel een beetje! Dit is een kans voor jouw sportschool om nieuwe leden te werven. Deze persoon wil iets van je, dus laat diegene niet te lang wachten. Bellen is de snelste manier. Ben je hier niet zo’n ster in? Gebruik dan ons op maat gemaakt belscript. Als je bij ons start met online leadgeneratie ontvang je deze gratis in je mailbox!

Geef een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>